Vrije Balloen vergadering

10 juli, 2015

Stanley is snel aan het tekenen en zijn strip gaat over zijn eerste tripvergadering in Hensbroek. Onderstaand stomme film fragment van die vergadering moet Stanley helpen om de aanwezige triptekenaars in zijn verhaal duidelijk voor ogen te krijgen. Nu is niet iedereen duidelijk herkenbaar dus het zou ludiek te gek weetjewel zijn als je even via een reactie laat weten of je er bij was!

Hoe zit het trouwens met jullie bijdragen stille tekenaars?

Reacties via onderstaand balloentje..

5 Reacties to “Vrije Balloen vergadering”

 1. He man, dat is heavy stuff, weet je wel. Behoorlijk far out, te gek. Op die bewuste vergadering was ik niet aanwezig, waarschijnlijk nog aan het afkicken van een avond met groen uitgeslagen cake.

  Zit er al schot in, met ingezonden werk?

  Groeten Gerry

 2. Net Patty even gebeld. Hoorde dat ze bezig is met tekst voor Jan Steeman, Fred Marchall en broer Jan.
  Als er te weinig is voor een papieren VB kunnen we altijd nog een digitale versie maken van wat we hebben.

  groetherman

 3. Hensbroek? Waar legt dat dan En bij wie was dat thuis? Bij Jan Damals? Er zit ergens links een paffend figuur dat ik zou kunnen zijn maar het is mogelijk dat ik de reis vanuit Rotterdam niet trok. Ik was trouwens onder de tekenaars zeer bekend om de hoge kwaliteit hash (zwarte Nepal enzo) en Weed want is was keurmeester indertijd van nog relaxte handelaren. Zo had ik mijn paf gratis en deelde ik nogal eens uit. Helarisch met Stanley was dat hij heel stoned kwan vast te zitten onder een rooktafel met glazen plaat maar dat was op een andere vergadering. Wel niks aan de hand met het jonge tekentalent maar op uitzonderingen waaronder Wim Stevenhagen en Gerrit de Jager of de oude rotten konden de nieuwelingen niet plotten. Patty en ik leefden ons in op hun plaatjes, maar het tekenvolk was behoorlijk op zichzelf gesteld met in het achterhoofd dat als je een strip geplaatst kreeg je als dvhrijver een percentage van 40 tot 50% en dat verdienden ze liever zelf. De royalties die van mij uit de Vrije Balloen zijn voortgekomen hebben me niet aangemoedigd.
  En toen ik op een Grieks eiland 48 pagina’s Baron Van Tast had geschreven en triomfantelijk huswaarts keerde had Jan inmiddels besloten NOOOOIT meer een Van Tast te maken……. Ben ik maar verder gegaan met Beeldende Kunsten en heb een aantal jaren geleden nog een album en een website gemaakt van Dokter Geldwolf samen met Bart E. Slyp

 4. Ik kan me de vergadering heel goed herinneren! Ik was zeer onder de indruk van Jan’s discipline op het papier… De vergadering waarin Stanley vast kwam te zitten onder een (in mijn herinnering) bielzenhouten salontafel (loodzwaar) was bij de familie Schreurs thuis. Trek! Duw! klonk het schaterlachend… Ik meen dat heer Heinze toen voor het eerst cake met daarin produkt X verwerkt had gegeten. Hoe dan ook zit ik te tekenen aan 4 bladzijden voor de Balloen. Ergens heb ik gelezen hoe het tijdschema er uit ziet, maar dat bericht kan ik niet vinden?! Wanneer is de deadline, als die er al is? Vele hartelijke groeten van Bodoni.

 5. Hahaha Paul! Je kan je wel heel goed de vergadering van + 35 jaar geleden herinneren, maar niet de deadline van daarnet…
  Heb ik ook erg last van, het korte rokjes geheugen werkt niet goed meer.
  Om je uit de brand te helpen, de deadline is al twee weken voorbij, terug in de tijd tekenen dus!

  groentherman

Schrijf een reactie
Menu Title