Jubileum Vrije Balloen

10 november, 2014
Het is volgend jaar (2015) veertig jaar geleden dat de lancering van de Vrije Balloen plaats vond op het Spui bij Atheneum voor de deur, met Sjef van Oekel die bijna brakend een levensgrote (vrije) Balloen het luchtruim in stuurde.
Deze herinnering veroorzaakte bij een paar oprichters die ik sprak toch wat bejaarde kriebels en het idee ontstond om in 2015 een jubileumnummer te laten verschijnen.

dolfbrouwer1975

Dolf Brouwer laat De Vrije Balloen losgaan

Hans van den Boom heeft geregeld dat zijn uitgeverij Arboris het nummer kan gaan uitgeven en verspreiden en zelfs pagina’s in kleur zijn mogelijk.

 

Willen jullie meedoen? Laat dan graag even weten wat je wilt maken, waarover, hoeveel pagina’s het ongeveer wordt e.d. Ik denk zelf dat een vergadering met zoveel ex-medewerkers moeilijk wordt, maar misschien kunnen we via dit weblog en via e-mail iets moois voor elkaar krijgen.
Een echte ontmoeting zit er wellicht ook in (Anja Huizing houdt zich daarmee bezig) of all places in Drachten, maar wellicht kunnen we met zijn allen een bus huren. Seb van der Kaaden zit ook te peinzen over een Vrije Balloen Glossy à la de Bommel glossy en de Jan Kruis glossy.
Heb ik nog mensen gemist in deze uitnodiging? Graag alle vragen en antwoorden naar DIT adres.
We gaan er weer iets moois van maken!
Patty Klein
NB: Een aantal ex-balloeners heeft dit bericht in een iets andere vorm al via e-mail ontvangen van Patty.
We gaan even proberen op deze manier een Spuiig platform te maken, zodat we elkaar eenvoudig (hoop ik..) kunnen inlichten. Op elk bericht kan gereageerd worden en als je er schoon genoeg van hebt kan je je in de rechterkolom uitschrijven.
met vriendelijke groet Herman van Haasteren

Een reactie to “Jubileum Vrije Balloen”

  1. Hoi Patty och Herman!
    Bij deze meld ik mij aan om deel te nemen in een Jubelballoen. Maar zoals ik eerder reeds schreef aan Patty (kwam die mail aan?) weet ik nog niet hoeveel pagina’s… Dit hangt ook af van de deadline, als die er is. Verder wil het hier maar niet vriezen. Geen sneeuw te bekennen. Anders gaat het goed met mij.

    hartelijke groeten van Bodoni!
    Uit Zweeeeden..

Schrijf een reactie
Menu Title