Het jubileumnummer is een feit!

december 2, 2015

Dit jaar, 2015 dus, is het 40 jaar geleden dat de eerste Vrije Balloens van de drukpers rolden, de schappen van de striphandelaren vulden en op de matten van onze abonnees ploften.

Veertig jaar na de lancering door Sjef van Oekel van het eerste nummer, en 33 jaar na het laatste nummer, vonden we het een goed moment om de hele groep, voorzover mogelijk, weer aan het werk te zetten en hierbij het resultaat; nog één keer verschijnt de Vrije Balloen met nieuw werk van Thé Tjong-Khing, Paul Bodoni, Gerrit de Jager, Gerry Voortman, Jan van Haasteren, Stanley Heinze, Fred Marschall, Bram Uil en Bart Slijp, aangevuld met anecdotes van de tekenaars, Patty Klein en Hans van den Boom!

Wilt u een exemplaar van De Vrije Balloen bestellen? Dat kan! Klik op de afbeelding hieronder en u wordt automatisch naar de webwinkel geleid.

(Balloen-medewerkers ontvangen automatisch dit jubileumnummer, echter, we hebben niet van alle Balloen-medewerkers een adres. Als je zeker wil zijn van toezending geef dan via DIT mailadres je naam en adresgegevens door!)

De Vrije Balloen jubileumnummer najaar 2015

0

De persen gaan draaien!

november 16, 2015

Het was een zware bevalling, maar uiteindelijk is het zover! Dankzij de ultieme inspanning van een groep oude Balloen-medewerkers hebben we een letterlijk allerlaatst en tegelijkertijd gloednieuw Jubileumnummer van de Vrije Balloen kunnen maken!
Binnen enkele weken zal het nummer op de schappen liggen en ook te bestellen zijn via deze website.

We houden jullie op de hoogte!

De redactie van De Vrije Balloen

Tobias Quintenpreut-klein

Tobias Quintenpreut, 40 jaar later, getekend door Fred Marschall

1

Vrije (val) Balloen

september 16, 2015

We hebben nu flink wat materiaal binnen, voldoende om een nummertje te maken! Dat is het goede nieuws. Wat we nog missen om het nummer interessanter te maken is wat verhalen over de balloenperiode van de oud medewerkers.
Er schijnen ook nog twee tekenaars en een tekstschrijfster bezig te zijn, maar die hebben waarschijnlijk last van mentaalmoeheid o.i.d., want het wil maar niet binnenkomen. Het was natuurlijk te verwachten dat deze productie van langzaam leeglopende balloeners lang zou gaan duren en het vaststellen van een deadline viel begrijpelijkerwijs ook al niet in goede aarde.
Hopelijk maakt ook onze drukker zich niet al te druk en kunnen we toch nog vòòr 2016 deze zeer bijzondere eenmalige uitgave tegemoet zien!

0

Vrije Balloen vergadering

juli 10, 2015

Stanley is snel aan het tekenen en zijn strip gaat over zijn eerste tripvergadering in Hensbroek. Onderstaand stomme film fragment van die vergadering moet Stanley helpen om de aanwezige triptekenaars in zijn verhaal duidelijk voor ogen te krijgen. Nu is niet iedereen duidelijk herkenbaar dus het zou ludiek te gek weetjewel zijn als je even via een reactie laat weten of je er bij was!

Hoe zit het trouwens met jullie bijdragen stille tekenaars?

Reacties via onderstaand balloentje..

5

We gaan van start!

mei 7, 2015
Voor zover jullie nog niet begonnen zijn met het creëren en/of verzamelen van werk voor de jubileum-uitgave van de Vrije Balloen is er in overleg met de drukker een definitieve deadline uitgerold voor het inleveren van je werk.
Vier juli wordt de uiterste datum voor het inleveren van het materiaal en denk eraan dat je niet gebonden bent aan zwart/wit.
De verschijning van het jubileumnummer is gepland in september. Aangezien we te maken hebben met een ‘vrije balloen’ laten we de exacte datum nog even in de lucht zweven.
Het zou leuk zijn als elke tekenaar ook wat gaat vertellen over zijn herinneringen aan de Vrije Balloen tijd, eventueel aangevuld met hoe het hem vergaan is in het verdere tekenleven. Een teken van leven dus.
We hebben minimaal 32 pagina’s materiaal nodig, maar meer mag. Het bladformaat wordt A4 (7:5). Het aantal medewerkers is nu elf, wat inhoud dat bij een gemiddelde aanlevering van drie pagina’s illustratie en een halve pagina tekst we uitkomen op een blad met 40 pagina’s. Maar nogmaals méér mag!
Graag  horen we ook wie zich geroepen voelt voor het illustreren van het omslag.
Het aanleveren van digitaal materiaal kan via: werk@vrijeballoen.nl
Postadres:
H. van Haasteren
Lauriergracht 30-3
1016RL Amsterdam
020 6265768 – 06 46544838
Als er een meerderheid is voor een analoge redactievergadering in Amsterdam op de Lauriergracht dan kan dat geregeld worden! Er is nog steeds een piano aanwezig!
9
Menu Title